Anastasia Kratschmer (Enhedslisten)

/Anastasia Kratschmer (Enhedslisten)
Anastasia Kratschmer (Enhedslisten) 2017-11-05T21:52:16+00:00

Jeg hedder Anastasia, er snart 18 år og kommer oprindeligt fra Hobro-området.

Det er vigtigere, at alle kan vågne om morgenen med visheden om, at de har mad på bordet og et tag over hovedet, og at der er en klode til fremtidens generationer, end at de rige har mulighed for at blive endnu rigere.

Alle stemmer skal høres, og vi skal alle have lige muligheder i praksis og ikke bare på papiret. Derfor er jeg feminist, antiracist, antikapitalist og klimaaktivist.

Flere billige boliger – også til unge der ikke er i uddannelse 
Fra 2009 til 2017 er antallet af unge hjemløse i Århus firdoblet. Mange bliver smidt ud af deres boliger, hvis de dropper ud af deres uddannelser og kommer på fattigdomsydelsen uddannelseshjælp. Det sker, fordi de ikke længere kan betale huslejen, eller hvis deres bolig kræver studieaktivitet. Vi ønsker konkrete skridt for at vende denne udvikling.


-Flere og billigere ungdomsboliger.
-Boliger der ikke kræver studieaktivitet.
-Kommunen skal skabe jobs på 225-timer for at sørge for, at ingen skal rammes af 225-timersreglen.

30 timers arbejdsuge
Over 400.000 danskere er stressede, nogle i så høj grad at de bliver sygemeldt. Arbejde og skole er centrale stressfaktorer.

Samtidig står 115.000 uden arbejde. Derfor er det solidarisk at deles om arbejdet. Det giver mening, at arbejdstiden systematisk sættes ned i fremtiden. Her skal Århus Kommune gå forrest. Der skal selvfølgelig være fuld løn- og personalekompensation.

Lige adgang til uddannelse
– Gratis mad på uddannelsesinstitutioner.
– Gratis transport til uddannelsesinstitutioner.
– Flere specialtilrettelagte uddannelsesforløb, så alle uanset hvilke problemer de har, og hvor dygtige de er, har mulighed for at tage en uddannelse.